Old money interieur: een tijdloze chique trend

Old money interieur: een tijdloze chique trend

Old money roept beelden op van statige herenhuizen, majestueuze landgoederen en een levensstijl vol elegantie en verfijning. Dit concept verwijst naar families of individuen die hun rijkdom al generaties lang hebben opgebouwd. Denk aan adellijke families die door de jaren heen een smaakvolle en verfijnde levensstijl hebben ontwikkeld. Hun interieurs zijn gevuld met erfstukken, klassieke meubels en decoratieve kunstwerken die de tand des tijds hebben doorstaan. Dit vertaalt zich in een interieurstijl die tijdloos, elegant en doordrenkt is van geschiedenis en klasse.

Wat is de old money interieur trend

In de wereld waar trends komen en gaan, biedt de old money interieurstijl een stabiele basis. Mensen zijn steeds meer op zoek naar manieren om hun huizen te vullen met items die een verhaal vertellen en een gevoel van blijvende waarde hebben. Deze stijl combineert luxe en comfort met een subtiele, niet-opzichtige pracht. Het draait allemaal om kwaliteitsstukken die generaties lang meegaan en ruimtes die elegant en uitnodigend aanvoelen. De aantrekkingskracht van een old money interieur ligt in zijn kracht om een tijdloze en verfijnde ruimte te bieden die nooit uit de mode raakt.

Hoe pas je de old money stijl toe in je eigen interieur?

Kies voor klassieke meubels

Old money interieurs staan bekend om hun tijdloze meubels die generaties lang meegaan. Denk aan klassieke banken, antieke stoelen en een luxe eetkamertafel. Deze stukken zijn vaak van hoge kwaliteit en stralen een gevoel van duurzaamheid en geschiedenis uit.

Investeer in meubels met een klassieke vorm en hoogwaardige materialen zoals massief hout, leer en fluweel. Voeg hier echte vintage stukken aan toe voor een leuke combinatie.

Gebruik rijke kleuren en texturen

Een old money interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van rijke kleuren en texturen. Denk aan diepe tinten zoals bordeauxrood, donkergroen en marineblauw, gecombineerd met luxe materialen zoals zijde, fluweel en brokaat. Durf te spelen met kleur op de muren, zoals een dieprode accentmuur of donkergroene boekenplanken. Voeg textuur toe met zware gordijnen, rijke tapijten en zachte kussens. Dit zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Combineer dit bijvoorbeeld met een velvet bank om de luxe uitstraling compleet te maken.

Ga voor behang met een klassiek patroon zoals damast of toile de Jouy. Dit geeft je muren direct een luxe en historische uitstraling. Voeg ook gouden of koperen accenten toe voor een extra vleugje luxe.

Decoratieve details maken het verschil

De sleutel tot een echt old money interieur zit in de details. Van kunst aan de muur tot prachtige boeken en stijlvolle accessoires, het zijn de kleine dingen die het geheel afmaken.

Vul je ruimte met kunstwerken, vintage boeken en unieke accessoires. Denk aan oude schilderijen, goude kandaleren en opvallende vazen. Deze details geven je huis karakter en een gevoel van geschiedenis. Zet een indrukwekkende kroonluchter op een prominente plek in je huis, zoals boven de eettafel of in de hal. Dit is niet alleen een blikvanger, maar ook een symbool van luxe en elegantie. Vergeet niet om verse bloemen in klassieke vazen neer te zetten voor die extra touch.

Tijd om de klasse in huis te halen!

Met deze tips kun je eenvoudig een old money interieur creëren dat perfect aansluit bij je huidige interieur.

Bij Paragon Interior begrijpen we de allure van een old money interieur en helpen we je graag deze stijl in je eigen huis toe te passen. Bezoek onze showroom om onze prachtige collectie meubels en accessoires in het echt te zien en laat je inspireren. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de perfecte keuzes voor jouw interieur.