Hollywood Regency

Hollywood Regency

De Hollywood Regency-stijl in interieur is als een glinsterende reis terug naar de glamour van het oude Hollywood. Het is een stijl die bekendstaat om goud, elegantie en extravagantie. Je zult merken dat je meteen wordt geprikkeld. In dit blog gaan we dieper in op wat deze stijl precies inhoudt, de kenmerkende en hoe je deze iconische look in je eigen huis kunt integreren. Dus als je geïnteresseerd bent in het transformeren van je interieur - in een oase van Hollywood-glamour, lees dan snel verder!

Geschiedenis

De Hollywood Regency-stijl is ontstaan tijdens het Gouden Tijdperk van Hollywood, tussen de jaren 1920 en 1950. In die tijd maakten ontwerpers van filmsets droominterieurs die er geweldig uitzagen op het witte doek. Ze besteedden veel aandacht aan details, kleuren, texturen en afwerking. Hollywood Regency, soms ook wel Regency Moderne genoemd, staat bekend om het gebruik van felle kleuren en contrasten, vaak met glanzende en glazen accenten. Het doel was om zowel luxe als comfort uit te stralen. Deze interieurstijl is luxueus, contrastrijk en tegelijkertijd strak en modern.

Gouden accessoires

Als je de Hollywood Regency stijl bewondert en deze in je interieur wilt integreren, is het toevoegen van gouden details een uitstekende manier om die iconische glamour tot leven te brengen. Goud is een sleutelelement in deze stijl en kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals gouden lijsten voor spiegels en kunstwerken, gouden accenten op meubels, zoals bij een salon- of eettafel of zelfs gouden behang met een weelderig patroon. Deze subtiele of opvallende gouden accenten voegen een extravagante touch toe, waardoor het een échte Hollywood Regency uitstraling krijgt.

Glazen en glanzende accenten

Om je interieur in de Hollywood Regency stijl helemaal compleet te maken, kun je naast gouden details ook glazen en glanzende elementen toevoegen. Denk aan spiegels met opvallende lijsten, kristallen kroonluchters die schitteren in het licht en glazen meubels, zoals: een glazen salontafel bijvoorbeeld. Samen met de gouden accenten zorgen ze voor de typische Hollywood Regency grandeur die je zoekt.

Felle kleuren

Het toevoegen van felle kleuren aan je interieur is een andere belangrijke karakteristiek van de Hollywood Regency stijl. Levendige kleuren zoals diepblauw, smaragdgroen, felroze en zonnig geel worden vaak gebruikt om een dynamisch contrast te creëren met de glanzende gouden en glazen details. Dit kan je integreren door bijvoorbeeld een gekleurde fauteuil toe te voegen. Deze felle kleuren brengen vrolijke energie in je interieur, waardoor het geheel een onmiskenbare Hollywood Regency uitstraling krijgt. Het is een stijl die draait om drama en impact, en de inzet van gedurfde kleuren is een essentieel element om de glamour en weelde van het oude Hollywood tot leven te brengen in je eigen huis.

Ontdek meer blogs

Producten