Hoe creëer je een hotel chique interieur?

Hoe creëer je een hotel chique interieur?

De woontrend ‘Hotel Chique’ is nu helemaal trending. De naam zegt het al: deze trend bestaat uit een mix van rustgevende kleuren en luxe materialen, net zoals in een hotel. Vaak worden de kleuren antraciet en beige gemixt met mooie materialen zoals: marmer en velvet. Maar hoe creëer je nou een Hotel Chique uitstraling bij jou thuis? Wij helpen jou een handje verder met het creëren van het hotelgevoel in je eigen huis!

Mix lichte en donkere kleuren

Een kenmerk van een Hotel Chique inrichting is strak. Vaak worden lichte kleuren: zoals beige crème, gecombineerd met donkere kleuren zoals: antraciet of donkergrijs. Deze kleurencombinatie zorgt voor een rustige, maar toch luxe uitstraling.

Gouden details

Bij Hotel Chique, wordt er veel gebruik gemaakt van gouden details. De gouden elementen kan je bijvoorbeeld terug laten komen in de kussens voor op de bank of je kunt kiezen voor een gouden salontafel. Ben je nou niet zo van het goud? Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om goud terug te laten komen in kleinere elementen, bijvoorbeeld gouden kaarsen of in andere kleine accessoires. Op deze manier creëer je toch een luxe uitstraling, maar is het niet té.

Luxe materialen

Naast kleuren en gouden details, zijn materialen bij een Hotel Chique interieur ook van groot belang. Wat je vaak ziet terugkomen bij deze style is een mix van velvet, marmer en messing. Deze materialen zorgen voor een luxe en strakke uitstraling. Daarom kun je kiezen voor een mooie zwarte velvet bank, in combinatie met een salontafel met marmeren blad . Door deze elementen toe te voegen aan je interieur, heb jij binnen no-time het gevoel van rust en luxe, net zoals in een hotel.

Inspiratie

Kijk hieronder naar wat inspiratiefoto’s, zodat jij gelijk aan de slag kan bij jouw thuis! Of naar onze showroom en laat je inspireren door onze hotel chique meubelen en accessoires.

Ontdek meer blogs

Producten