De kunst van maximalisme in je interieur

De kunst van maximalisme in je interieur

Heb je genoeg van je huidige interieur en wil je een keer iets helemaal nieuws en out of the box? Dan is de woonstijl maximalisme iets voor jou! In een wereld waar minimalisme in het interieur steeds populairder wordt, is er ook een andere opkomende trend, namelijk: maximalisatie. Het maximaliseren van je huis is eigenlijk precies het tegenovergestelde van de minimalistische trend. In plaats van het streven naar minder en rust draait het hier om meer: meer functionaliteit, meer persoonlijkheid en meer gezelligheid. Maar waarom kiezen voor een maximalistisch interieur in een tijd waarin ‘less is more’ vaak de leidraad is. Laten we eens dieper duiken in deze nieuwe opkomende trend!

Trend

Bij de trend maximalisatie draait het om meer kleuren, verschillende patronen, stoffen en veel accessoires. Dit bekent dat je bij deze woonstijl écht je fantasie moet gebruiken: sky is the limit! Eigenlijk zijn de mogelijkheden dus eindeloos.

Tips om je interieur te maximaliseren

Mix nieuwe meubels met oude meubels: de kunst is nieuwe en oude items te combineren, zodat het alsnog één mooi geheel is. Ga bijvoorbeeld voor nieuwe kleurrijke stoelen met een fauteuil die je al had. Je hebt wel een flinke dosis creativiteit nodig, want de het moet niet té rommelig ogen. Voeg veel kleine en grote accessoires toe. Accessoires zijn een heel belangrijk onderdeel als het aankomt op de trend maximalisatie. Vul je huis met mooie vazen, sierkussentjes, kaarsjes etc. Verf je muur een leuke felle kleur. Ben je helemaal weg van de trend en hou je maximaltisatie? Je kunt er zelfs voor kiezen om je plafond en/of muren in een kleur. Dit zorgt ervoor dat je een uniek interieur creëert. Deze trend draait ook om het persoonlijk maken van je interieur. Tover een lege muur om tot een wand vol met leuke herinneringen. Dit is een relatief goedkope en creatieve manier om te decoreren.

Of je nu een fan bent van de stijl van maximalisatie, waarbij we streven naar overvloed en comfort in huis, of eerder neigt naar de stijl van minimalisatie, waarbij eenvoud en verfijning centraal staan, hangt af van je persoonlijke smaak en levensstijl. Beide benaderingen hebben hun eigen aantrekkingskracht en unieke charme. De keuze tussen maximalisatie en minimalisatie is een weerspiegeling van jouw voorkeuren en behoeften in jouw leefomgeving. Welke stijl je ook omarmt, het belangrijkste is dat je je thuis voelt en dat je interieur jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Wat is jouw voorkeur?

Ontdek meer blogs

Producten