Boho-Glam: de perfecte mix tussen bohemian en glamour

Boho-Glam: de perfecte mix tussen bohemian en glamour

Er zijn heel veel verschillende soorten woonstijlen, maar heb je ooit van chic gehoord? Deze woonstijl is redelijk nieuw, daarom gaan we in dit blog verder in op de extravagante woonstijl, dus lees snel verder!

Het verschil bohemian en Boho Glam

Als je aan bohemian denkt dan denk je aan tropische materialen zoals bamboe en lichte kleuren zoals beige, wit of lichtroze. Als we dan gaan kijken naar Bobo Glam, is deze woonstijl een mix van het tropische en exotische van een boho interieur en de luxe en glamour van een hotel chique interieur. Hierbij kan je denken aan de collectie van Richmond Interior. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze twee stijlen mooi in elkaar overlopen?

Twee stijlen combineren

Bij de bohemian woonstijl wordt er veel gebruikgemaakt van wit als basiskleur. Daarnaast wordt er ook veel gebruikgemaakt van lichte kleuren naast de witte basiskleur. Bij Boho-Glam is het de kunst om een lichte basiskleur te combineren met felle kleuren en gedurfde materialen en veel accessoires. Dit betekent dat je dus lekker kan losgaan met kleuren, prints en materialen!

Hoe integreer je deze woonstijl?

Begin met een lichte basiskleur op de muren, dit straalt frisheid uit, terwijl een vloer van licht hout of laminaat een warme en organische touch toevoegt aan de ruimte. Deze neutrale achtergrond biedt de perfecte basis om te experimenteren met gedurfde en levendige tinten, waardoor zowel bohemian als glamour terugkomen in je interieur. Het contrast tussen de heldere basiskleuren en de weelderige, diepere tonen creëert een visuele balans, terwijl het harmonieuze palet zorgt voor een samenhangend en opvallend interieur.

Voeg velvet toe aan je interieur

Het materiaal dat staat voor glamour is toch wel velvet. Velvet straalt glamour en luxe uit. Tegen een achtergrond van witte muren en een warme houten vloer komt deze prachtige stof tot zijn recht en ontstaat er een verbluffend contrast. De glinsterende stof en het minimalistische kleurenpalet van de omgeving en vormen een gedurfd samenspel, waarbij het extravagante karakter van de stof in balans wordt gehouden door de basiskleuren. Deze stijl zorgt voor een speels en verrassend effect.

Ga bijvoorbeeld voor een mooie velvet fauteuil of een velvetbank. Helemaal weg van velvet? Pak het dan groter aan en ga voor velvet gordijnen! Je kunt ook beginnen met het toevoegen van fijnere details, bijvoorbeeld velvet kussens. Andere essentiële accessoires zijn:

  • Vloerkleden
  • Kleurrijke kaarsen
  • Verschillende fotolijsten
  • Persoonlijke vondsten (denk aan leuke kleurrijke souveniertjes)
  • Huisparfum
  • Plaids
  • Ontdek meer blogs

    Producten